Acasă Social MAE răspunde celor mai frecvente întrebări ale alegătorilor români din străinătate cu...

MAE răspunde celor mai frecvente întrebări ale alegătorilor români din străinătate cu privire la organizarea alegerilor parlamentare din acest an

DISTRIBUIȚI

157234 – 20112020 – Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina sa de internet, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de „Întrebări frecvente” referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate la alegerile parlamentare din acest an.

Rubrica oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, MAE precizează că în cadrul secțiunii menționate anterior sunt disponibile toate informațiile necesare exercitării votului în afara țării la alegerile parlamentare.

În ceea ce privește votul la secție, MAE reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie 2020. Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie 2020 de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin Hotărârea nr. 26/2020, înființarea a 748 de secții de votare în străinătate pentru acest proces electoral. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an – http://www.mae.ro/node/52162.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.