Acasă Politic Marcarea Zilei Naționale a României într-un spațiu de dialog cultural virtual

Marcarea Zilei Naționale a României într-un spațiu de dialog cultural virtual

DISTRIBUIȚI

157375 – 30112020 –Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, sărbătorește anul acesta Ziua Națională a României printr-un proiect de diplomație digitală. Acesta se constituie într-un spațiu de întâlnire și dialog virtual dedicat prietenilor și partenerilor României, comunităților și cetățenilor români din străinătate, într-un format inedit, adaptat la provocările situației sanitare la nivel global.

Animat de valoarea simbolică a sărbătorii naționale și de semnificația transmisă de la 1 Decembrie 1918 – unitatea poporului român, proiectul oferă o imagine sintetică și o fereastră de acces spre multiple zone de creație, de patrimoniu cultural și de expresie artistică contemporană.

Acest univers virtual de celebrare a fost realizat cu sprijinul unor operatori culturali consacrați, ale căror eforturi și reziliență sunt o dovadă a spiritului creativ. Sunt structuri care contribuie la imaginea României contemporane în mod semnificativ și pentru care contextul pandemic reprezintă o provocare, la fel ca pentru noi toți.

Astfel, în perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie 2020, printr-o secțiune special creată pe site-ul propriu la https://www.mae.ro/node/54346, Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv cele peste 150 de misiuni diplomatice și oficii consulare ale României în străinătate, promovează talentul creator românesc și istoria țării noastre, cu accent pe muzica clasică și contemporană, teatrul și artele scenei, artele vizuale, precum și prin prezentarea unor documente inedite din fondul Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, această secțiune include un spațiu destinat acțiunilor derulate online de către misiunile diplomatice și oficiile consulare românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.