Acasă Social Masca obligatorie peste tot unde incidența cazurilor de Covid 19 depășește 1,5/1.000...

Masca obligatorie peste tot unde incidența cazurilor de Covid 19 depășește 1,5/1.000 de locuitori

DISTRIBUIȚI

156983 – 03112020 – Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 5 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Pe lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat valabilă din 3 noiembrie a fost introdusă și Bulgaria. Celelalte țări sunt Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia Franceză, Slovenia, Armenia, Elveția, Liechtenstein, Franța, Olanda, Croația, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia și Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania și Ungaria.

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.