Acasă Politic Memorandum pentru acordarea unui ajutor de stat companiilor din HoReCa

Memorandum pentru acordarea unui ajutor de stat companiilor din HoReCa

DISTRIBUIȚI

157142 – 13112020Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Memorandumul pentru acordarea unui ajutor de stat companiilor din HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism. Firmele afectate vor primi 20% din pierderea suferită în 2020, faţă de cifra de afaceri din 2019.

”Pentru compensarea pierderilor suferite deunii ageni economici, în contextul Covid 19, a fost adoptat Memorandumul pentru instituirea unei scgeme de ajutor de stat pentru compensarea pirderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, instistria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din cuantumul cifrei de afaceri, al veniturilor inregistrate în  2020, faţă de 2019”, a declarat, joi seara, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban. Potrivit acestuia, pentru aceste companii Guvernul va institui o chemă de ajutor de stat pentru a compensa aceste peirderi în proporţie de 20%.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat, cu o zi înainte, că schema de ajutor de stat trebuie avizată de Comisia Europeană, în baza Memorandului urmănd a fi solicitat ajutorul acesteia. Solicitările şi întreaga documentaţie vor fi făcute electronic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.