Acasă Politic Ministrul Aurescu deschide Reuniunea Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor

Ministrul Aurescu deschide Reuniunea Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor

DISTRIBUIȚI

 157263 – 23112020 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va deschide luni, 23 noiembrie 2020, cea de-a 32-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor (CoD), desfășurată în sistem videoconferință, sub egida Președinției române a Comunității Democrațiilor.

Reuniunea de lucru a Consiliului Guvernator, care se desfășoară în perioada 23-24 noiembrie 2020, va prilejui un schimb de opinii privind angajamentele multilaterale ale statelor membre în domeniul promovării principiilor Declarației de la Varșovia, actul fondator al CoD, reiterând principiile Declarției de la București, adoptată la 26 iunie 2020, cu ocazia reuniunii aniversare organizate de România pentru marcarea a 20 de ani de la fondarea Comunității Democrațiilor și adoptarea Declarației de la Varșovia.

Totodată, reuniunea va aborda și pregătirile pentru organizarea la București, de către Președinția română a Comunității Democrațiilor, a celei de-a zecea reuniuni ministeriale a CoD, în luna iunie a anului 2021.

România asigură Președinția Comunității Democrațiilor în perioada septembrie 2019 – septembrie 2021, având ca principale obiective promovarea democrației pe plan global, facilitarea implicării tinerilor în procesele democratice, precum și relația dintre procesele democratice și tehnologia informației.

Comunitatea Democrațiilor, înființată în anul 2000 prin aderarea a 106 state la Declarația de la Varșovia, este cea mai amplă platformă de dezbatere și schimb de experiență pe tema democrației la nivel global.

Consiliul Guvernator, din care fac parte 29 de state, inclusiv România (din 2011), este principalul organ decizional al Comunității Democrațiilor, care se reunește, de regulă, de două ori pe an. România a găzduit cea de-a 31-a reuniune a Consiliului Guvernator al CoD, la București, la 13 februarie 2020 (http://www.mae.ro/node/51639).

Cea de-a zecea reuniune ministerială a CoD era prevăzută să se desfășoare în perioada 25-26 iunie 2020 la București, însă a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.