Acasă Economie Ministrul Muncii, nemulțumit de restanțele de la Casa de Pensii Ilfov

Ministrul Muncii, nemulțumit de restanțele de la Casa de Pensii Ilfov

DISTRIBUIȚI

157260 – 22112020 – Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a uitat peste situația restanțelor în emiterea deciziilor de pensionare/deciziilor după recalculare. 169. ”Din fostele zeci de mii, este adevărat, dar 169 de oameni așteaptă în continuare răspunsuri de la casele de pensii. Multe Case cu zero restanțe. Când știu de unde am plecat, îmi rămân efectiv ochii pe aceste tabele cu zero restanțe (aproape) de la un capăt la celălalt. Alba a recuperat. M-am uitat de două ori. Deci, se poate”. Scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

”Ilfovul, în schimb, acumulează restanțe de două săptămâni. După ce am schimbat conducerea. Jumătate din restanțe sunt aici. Mă preocupă, mai ales, faptul că sunt restanțe la cererile noi, ceea ce înseamnă persoane care intră acum în pensie, fără alte venituri în această perioadă de început de iarnă și în pandemie. Înțeleg că ar fi cazuri Covid la Casa Teritorială Ilfov. Voi cere detalii. Cert este că ne revine nouă, celor care conducem, în ordine, de la cel mai aproape de problemă – Directorul Casei care trebuie să ia decizii, Președintele Casei Naționale care trebuie să ia decizii prin implicarea altor colegi din sistem și eu – să rezolvăm lucrurile. Pensionarii nu au nicio vină că noi avem, la rândul nostru, provocări. Rolul nostru este să găsim soluții în orice situație.

O să duc la capăt obiectivul de recuperare a restanțelor dar adevărul este că de acum încolo începe munca pentru creșterea eficienței Caselor. Cu câteva excepții, aș evalua tot personalul. Da, abia de acum aș fi dispusă să începem o discuție despre angajări pentru că acum am o imagine relativ clară dar doar după evaluarea personalului. Am cunoscut oameni fară funcții în casele de pensii cărora nu li s-a dat nicio șansă să avanseze, au fost buni să muncească.

Ne vom auzi pentru a discuta despre soluția instituțională prin care să nu se mai întâmple niciodată să se ajungă la zeci de mii de restanțe. M-am tot gândit. Sincer, de câte ori pot, printre multele urgențe, mă tot gândesc la soluții, în dorința mea de a face sistemul funcțional, dincolo de mobilizarea cerută în acest an. Dacă lucrurile se făceau la timpul lor …. Văd un sistem modern, transparent care să îi permită fiecărui solicitant să știe care este stadiul analizei dosarului. Așa, fără nicio informație, fără să ți se răspundă la telefon (pentru că am în continuare aceste practici) pare, o spun direct, că ești, umil, la mâna caselor de pensii. După o viață muncită”, scrie Violeta Alexandru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.