Acasă Externe Norvegia: Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 1...

Norvegia: Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 1 iunie 2021

DISTRIBUIȚI

157121 – 12112020 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în contextul situației actuale generate de pandemia de COVID-19, autoritățile norvegiene au decis extinderea controlului la frontiere până la data de 1 iunie 2021.

MAE recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Norvegiei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională) și să respecte recomandările și măsurile privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://oslo.mae.ro/, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.