Acasă Politic Platforma votcorect.ro pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

Platforma votcorect.ro pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

DISTRIBUIȚI

157291 – 24112020 – Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020. Prin intermediul Vot Corect sunt explicate principalele reguli privind campania electorală, înregistrarea alegătorilor, ziua votului, votul prin corespondență sau contestații în termeni cât mai simpli și clari. Răspundem la întrebări frecvente legate de organizarea procesului electoral și primim sesizări legate de nereguli. Sesizările vor fi transmise instituțiilor relevante, iar cei care ne vor scrie vor fi asistați să rezolve probleme legate de diferite etape ale procesului electoral, dacă este cazul.

Pe 5 și 6 decembrie, echipa Expert Forum va răspunde tuturor solicitărilor de informații și asistență primite de la observatori, alegători, reprezentanți ai partidelor politice sau alte persoane interesate de alegeri prin intermediul următoarelor numere de telefon: 0800 080 200 (gratuit, pentru România) și +40212 039 020 (tarif normal, pentru străinătate).

Serviciul va funcționa pe 5 decembrie (7 – 21) și 6 decembrie (06 -22).

Activitatea de observare este voluntară, nefiind remunerată. Toți observatorii încep activitatea din ziua alegerilor la ora 6:00, odată cu deschiderea secțiilor de votare și o încheie după ora 21:00, odată cu terminarea numărării voturilor. În zilele scrutinului, fiecare observator va folosi aplicația Monitorizare Vot, special realizată de Code for Romania și va fi în legătură continuă cu echipa FiecareVot, online și prin call-center special creat.

Poate fi observator orice cetățean cu drept de vot, care nu este membru al unui partid politic, nu a participat direct la organizarea unei campanii electorale sau nu este candidat, chiar dacă independent.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.