Acasă Social Administratie Poliţia Locală poate dispune ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Poliţia Locală poate dispune ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

DISTRIBUIȚI

 157012– 05112020 – Poliţiştii locali se pot face utili comunității, nu numai primarului. Potrivit unei legi, aceştia vor putea dispune ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Aceeaşi lege le-a pregătit o surpriză şi persoaneleor care refuză să facă curăţenie în interiorul şi exteriorul locuinţelor. Primăria va putea interveni pentru a curăţa zona, cu mentiunea că nota de plată o va plăti proprietarul vinovat.

Așadar, dacă până în prezent, polițiștii locali puteau dispune doar ridicarea mașinilor abandonate, de acum înainte ei vor putea dispune și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Noua lege prevede că autoturismul nu mai e transportat la locul de depozitare dacă proprietarul sau șoferul apare la locul ridicării și este de acord să suporte cheltuielile operațiunii.

Legea votată de deputați obligă instituțiile publice, persoanele fizice și juridice să mențină curățenia atât în interiorul proprietăților cât și în curți sau în împrejurimi. În caz contrar, autoritățile locale pot interveni pentru a-i scăpa pe vecini de focarele de infecție. Nu înainte ca proprietarul vizat să fie notificat.

Proiectul de lege a fost votat Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.