Acasă Social Sanatate Spitalul Clinic Militar de Urgență din Cluj va avea secție pentru îngrijirea...

Spitalul Clinic Militar de Urgență din Cluj va avea secție pentru îngrijirea pacienților COVID-19

DISTRIBUIȚI

 156984 – 03112020 – În continuarea măsurilor adoptate de MApN pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, din ordinul ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus luni, 2 noiembrie, ca Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID. Spitalul se alătură celorlalte spitale din județ cu un număr de 30 paturi pentru pacienți COVID-19, din care 25 pentru cazuri moderate/severe și 5 paturi ATI pentru cazuri severe/critice.

La acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internați 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe și un pacient în stare gravă, la ATI.

Structura spitalului permite organizarea acestui tip de asistență medicală, cu asigurarea circuitelor corespunzătoare, având un compartiment de boli infecțioase, un compartiment pneumofiziologie și o secție ATI cu dotare corespunzătoare și personal înalt calificat, pregătit ca urmare a misiunilor de sprijin în lupta împotriva COVID-19 la care a participat în Suceava și Iași.

În județul Cluj incidența infectărilor cu coronavirus este foarte crescută, depășind 5 cazuri la mia de locuitori. Astfel, capacitatea de îngrijire a cazurilor moderate, severe și critice din județul Cluj a fost depășită.

Reamintim că, începând cu seara zilei de 31 octombrie, unitatea spitalicească militară din Sibiu preia pacienți pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens șase paturi pentru pacienții cu forme medii și cinci paturi ATI, pentru formele severe și grave. La acest moment, toate cele 11 locuri sunt ocupate de pacienți, care sunt direcționați la unitatea medicală militară de Spitalul Județean Sibiu.

De asemenea, începând cu duminică, 1 noiembrie, Secția „COVID-19″ a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi și-a mărit capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii, care necesită suport de oxigen. La ora transmiterii acestui comunicat, erau internați în acest spital 11 pacienți.

Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcțiile de Sănătate Publică ale Municipiului București și județului Mureș pe două linii de efort.

Un număr de 110 studenți din anii 2 și 3 ai IMM (70 de la București și 40 de la Târgu Mureș)  își vor desfășura în mod voluntar activitatea, începând cu 2 noiembrie, în cadrul call-center-urilor operaționalizate de cele două DSP, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice. Repartizarea studenților voluntari către cele două DSP se va face pe baza nevoilor zilnice de suplimentare a personalului.

Tot pe bază de voluntariat, 62 de studenți din anii 4, 5 și 6 de la IMM București și 17 de la IMM Târgu Mureș s-au înscris pentru a-și desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI. Repartizarea studenților se va face, de asemenea, în funcție de nevoile unităților medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.