Acasă Economie ELCEN: Scuze pentru bucureșteni, dar cine plătește pentru sănătatea oamenilor și degradarea...

ELCEN: Scuze pentru bucureșteni, dar cine plătește pentru sănătatea oamenilor și degradarea locuințelor neîncălzite?

DISTRIBUIȚI

157407 – 03122020 – Compania ELCEN susține că pierderile din rețeaua de termoficare s-au triplat în ultimii patru ani și că sistemul învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii. Compania își cere scuze bucureștenilor care se confruntă cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și căldură.

”Scăderea bruscă a temperaturilor exterioare din ultimele zile a generat presiune suplimentară asupra sistemului de încălzire învechit și degradat care se confruntă deja cu misiunea extrem de dificilă de a face față problemelor tehnice majore determinate de lipsa de investiții în modernizare. Ca urmare a acestor probleme, sistemul nu beneficiază de flexibilitatea necesară care să ii permită adaptarea rapidă la modificări bruște ale condițiilor meteo exterioare”, se arată într-un comunicat al ELCEN

Reprezentanții companiei susțin că au atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că nerealizarea la timp a lucrărilor de reparații și modernizare a dus la o degradare constantă a sistemului și la o creștere explozivă a pierderilor în rețea. Astfel, conform ELCEN, pierderile s-au dublat în 2020 față de 2019 și s-au triplat față de 2016.

”Mai mult decât atât, presiunea din conducte a scăzut progresiv în ultimii ani, astfel că în aceste moment, rețeaua nu are capacitatea tehnică de a prelua presiuni mai mari, întrucât există un risc semnificativ de spargere a conductelor. Totodată, criza pandemică determinată de propagarea virusului SAR-CoV-2 în toate sectoarele de activitate, a fost, de asemenea, un factor ce a contribuit la întârzierea implementării lucrărilor de reparații și modernizare”, se arată în comunicat.

Reprezentanții companiei susțin că parametrii de funcționare se vor îmbunătăți gradual, ”astfel că în următoarea perioadă se va constata o revenire ce va permite livrarea agentului termic în condiții corespunzătoare”.

ELCEN nu spune însă nimic despre facturile plătite de bucureșteni pentru apa rece care a fost contorizată ca apă caldă și nici despre degradarea locuințeor neîncălzite. Despre sănătatea celor care stau în frig nici atât.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.