Acasă Politic Florin Cîțu este propunerea de premier cu care PNL va negocia formarea...

Florin Cîțu este propunerea de premier cu care PNL va negocia formarea unei majorități parlamentare și a noului Cabinet

DISTRIBUIȚI

157503 – 09122020 – La finalul ședinței Biroului Permanent Național al PNL, Ludovic Orban, președintele formațiunii, a anunțat că actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, este propunerea partidului pentru funcția de premier, în vederea formării noului cabinet. ”E nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici, partenerilor europeni, a mediului de afaceri. Va urma o perioadă dificilă”, a spus Orban, adăugând că în BPN a existat o singură abținere cu privire la nominalizarea  lui Florin Cîțu.

”Exită șansa de formare a unei majorități parlamentare. Am decis formarea unei echipe de negociere condusă de președintele partidului și premierul propus, care să negociere programul și formula de guvern”, a spus Orban care a anunțat că posibilii parteneri cu care liberalii vor negocia formarea unei majorități parlamentare în viitorul Legislativ sunt USR/PLUS și UDMR, dar că vor exista discuții și cu grupul minorităților.

Orban a mai spus că PNL dorește formarea unui ”guvern suplu”.

Aceasta este cea de-a doua nominalizare a lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, după cea din martie, când PNL l-a propus pentru conducerea guvernului, dar Cîțu și-a depus mandatul cu o oră înainte de începerea ședinței de plen din Parlament, în care trebuia să se voteze noul guvern. Prima nominalizare a lui Cîțu a avut loc după după demiterea Guvernului Orban 1, prin moțiune de cenzură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.