Acasă Anchete Fostul deputat Octavian Goga, reținut pentru evaziune fiscală și înșelăciune

Fostul deputat Octavian Goga, reținut pentru evaziune fiscală și înșelăciune

DISTRIBUIȚI

157584 – 15122020 – Fostul deputat Octavian Goga, ales ăn 2016 pe listele PMP, trecut un an mai târziu la PSD, iar în 2020 la Pro România, și fiul acestuia au fost reținuți, alături de o altă persoană, în dosarul de evaziune fiscală și înșelăciune în care cu o zi în urmă au fost făcute 144 de percheziții în București și în 13 județe. Goga, trecut între timp la Pro România, partid din partea căruia a candidat fără succes la parlamentarele din 6 decembrie, are o condamnare la închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

Poliția Română a anunțat că în urma perchezițiilor de luni trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, pentru evaziune fiscală și înșelăciune, urmând să fie duse în instanță cu propunerea de arestare preventivă. Poliția precizează că este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, toți din județul Covasna.

Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro că printre cei trei reținuți se află și fostul parlamentar Octavian Goga și fiul acestuia.

Potrivit Poliției Române, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au făcut luni 144 de percheziții în Capitală și în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

Conform sursei citate, începând din 2016 și până acum, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională, afirmă anchetatorii.

Cine este Goga

În 2016, Goga a fost ales deputat de Covasna din partea PMP, iar în iunie 2017 a trecut la PSD. În septembrie 2018, el a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Locul său de deputat a fost vacantat în octombrie 2019. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Goga a candidat din partea Pro România primul pe lista pentru Camera Deputaților, în județul Covasna, fără succes însă.

Octavian Goga are 50 de ani și, potrivit CV-ului său de pe site-ul Camerei Deputaților, a terminat un liceu silvic în 1988. Din 1990 și până în 2006 a fost pădurar. Între 2009 și 2012, a urmat Universitatea Spiru Haret, Braşov, fiind licenţiat în Management.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.