Acasă Anchete Justitie Luminița Jivan, deputat și fost președinte PSD Caraș-Severin, trimisă în judecată

Luminița Jivan, deputat și fost președinte PSD Caraș-Severin, trimisă în judecată

DISTRIBUIȚI

 157563 – 14122020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:

Jivan Luminița Maria, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000).

Persoană fizică, administrator de fapt al unei societăți comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000)

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președintă a organizației județene a unui partid politic, inculpata Jivan Luminița Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri. Pe lângă funcția deținută în partid, inculpata s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Promisiunea inculpatei Jivan Luminița-Maria ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca același inculpat să finanțeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obținerea unor avantaje electorale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.