Acasă Anchete Interne Mai puține accidente cauzate de șoferi care au consumat alcool sau droguri

Mai puține accidente cauzate de șoferi care au consumat alcool sau droguri

DISTRIBUIȚI

157587 – 16122020 – Polițiștii au desfășurat, timp de o săptămână, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, fiind testați peste 35.000 de conducători de autovehicule.

În țara noastră, este interzisă conducerea sub influența alcoolului. În 11 luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicați conducătorii de vehicule aflați sub influenţa alcoolului a scăzut cu 23,6%.

În perioada 7 – 13 decembrie 2020, polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunilor, 35.289 de conducători de autovehicule au fost testați cu aparatele etilotest, etilometru sau drugtest. Astfel, 688 au fost depistați în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar 19 sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, polițiștii au identificat o persoană dată în urmărire, în municipiul București și au identificat un bun furat, în județul Galați.

Totodată, în trei cazuri, au fost depistate substanțe psihoactive și au fost constatate 143 de infracțiuni de altă natură.

În 11 luni ale anului 2020, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicați conducătorii de vehicule aflați sub influenţa alcoolului a scăzut cu 23,6%, comparativ cu situația înregistrată în aceeași perioadă a anului 2019, numărul persoanelor decedate în astfel de accidente a scăzut cu 21,8%, iar numărul persoanelor rănite grav cu 27,4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.