Acasă Politic Memorandum de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României și Yad Vashem,...

Memorandum de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României și Yad Vashem, Autoritatea Statului  Israel pentru Memoria Martirilor și Eroilor Holocaustului

DISTRIBUIȚI

 157729 – 29122020 –  Ministerul Afacerilor Externe și Yad Vashem, Autoritatea Statului Israel pentru Memoria Martirilor și Eroilor Holocaustului, au semnat un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul arhivistic.

Semnarea Memorandumului are loc în completarea Programului de cooperare în domeniile educației, științei, culturii, tineretului și sportului între Guvernul României și Guvernul Statului Israel, semnat de către miniștrii afacerilor externe ai celor două state la data de 2 septembrie 2020.

Memorandumul reprezintă un nou instrument important de consolidare a cooperării între România și Statul Israel, oferind posibilitatea unor proiecte comune de cercetare ale Unității Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Memorialul Yad Vashem privind istoria evreilor în România înainte, pe durata și după cel de-al doilea Război Mondial.

Prin încheierea Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul arhivistic se intensifică proiectele de cooperare ale autorităților române cu Yad Vashem în domeniul promovării educației, cercetării și memoriei Holocaustului, precum și pe dimensiunea combaterii antisemitismului.

Informații suplimentare despre Yad Vashem

Încă de la momentul creării sale în 1953, misiunea Yad Vashem a fost de a susține documentarea, cercetarea, comemorarea și educația despre Holocaust. Departamentul arhive din cadrul Yad Vashem este cel mai vechi din cadrul instituției.

Mai multe detalii pot fi obținute accesând link-ul https://www.yadvashem.org/about/yad-vashem.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.