Acasă Social Administratie Nicușor Dan: Nu se pune problema carantinei în București, în acest moment

Nicușor Dan: Nu se pune problema carantinei în București, în acest moment

DISTRIBUIȚI

 157484 – 09122020 –Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu se pune problema, în acest moment, ca Bucureștiul să intre în carantină, susținând că orașul este un „motor economic” și că va face tot ce se poate să nu blocheze activitatea economică.

Nicușor Dan a explicat, la Digi 24, că măsura carantinării se ia în funcție de indicatorul care arată câte persoane sunt infectate la un moment dat, iar acest indicator este „în jur de 6” și nu se impune carantinarea.

Deși a fost întrebat insistent de la ce valoare a indicatorului va cere carantina pentru capitală, Nicușor Dan a refuzat să răspundă.

”Eu sper și facem tot ce ține de noi să nu ajungem acolo. (…) Pentru că Bucureștiul este un motor economic, facem tot ce ține de noi ca să nu blocăm activitatea ecoomică”, a spun Dan.

Primarul general a spus că, la o analiză empirică, cel mai repede boala se răspândește în transportul în comun, cu o secțiune importantă pentru transportul în comun interurban, cu localitățile din Ilfov, și la locul de muncă.

Despre declarația privind carantinarea Capitalei, a lui Vlad Voiculescu, propus pentru funcția de viceprimar, Nicușor Dan a spus că este o opinie exprimată în spațiul public, „trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată”.

Viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu, a declarat marți, pentru Europa FM, că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Voiculescu spune că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de Covid 19, ridică semne de întrebare.

”Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat Voiculescu. – G4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.