Acasă Anchete Interne Percheziții de amploare într-un dosar de evaziune fiscal și înșelăciune/Fostul deputat Octavian...

Percheziții de amploare într-un dosar de evaziune fiscal și înșelăciune/Fostul deputat Octavian Goga, principalul vizat

DISTRIBUIȚI

 157560 – 14122020 – 144 de mandate de percheziție sunt puse în aplicare luni dimineață în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurate în București și 13 județe privind un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Printre cei vizați se află și fostul deputat Octavian Goga, condamnat definitiv într-un alt dosar. 15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator pentru șase societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. Conform Digi24, ar fi vorba de fostul deputat Octavian Goga.

Pentru obținerea unor beneficii fiscale, el ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real și, cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională. Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activități participă polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În data de 13 martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La alegerile parlamentare din 2016, Octavian Goga a obţinut 1.967 de voturi, cu un vot în plus față de candidatul ALDE Covasna. El a primit mandatul de deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional. În iunie 2017, Octavian Goga a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că a demisionat din PMP şi că va activa în Grupul parlamentar al PSD.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.