Acasă Externe Polonia intră în lockdown total după Crăciun

Polonia intră în lockdown total după Crăciun

DISTRIBUIȚI

 157620 – 18122020 – Polonia va intra în carantină naţională de pe 28 decembrie 2020 până pe 17 ianuarie 2021, a anunţat ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski. Pe lângă măsurile deja aflate în vigoare – școli, restaurante, cinematografe fără acces -, vor fi închise toate hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății a avertizat asupra unui posibil val trei al pandemiei de COVID-19 în noul an şi le-a cerut polonezilor să fie precauţi. ”Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi. Dar ştiu că doar apelurile nu vor fi de folos”, a spus oficialul polonez.

De asemenea, persoanele care intră în ţară în această perioadă folosind mijloace de transport public vor fi obligate să rămână zece zile în carantină.

Deşi noile restricţii nu se vor aplica de Crăciun, pentru Anul Nou va fi instituită interdicţia de circulaţie între ora 19:00 (pe 31 decembrie) şi ora 06:00 (1 ianuarie), pentru a preveni răspândirea virusului.

Noile restricţii antiepidemice se adaugă celor în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfăşoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieşi din casă numai însoţiţi de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.