Acasă Politic PSD vrea guvern de uniune națională

PSD vrea guvern de uniune națională

DISTRIBUIȚI
foto:news.ro

157521 – 10122020 – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, într-o intervenție telefonică la Digi24, că președintele Klaus Iohannis trebuia să facă negocieri publice, oficiale pentru desemnarea premierului și a susținut că are loc „o confiscare a votului românilor, o gașcă de pierzători vor să transforme votul de blam într-o victorie”. Marcel Ciolacu consideră că cea mai bună decizie ar fi fost un guvern de uniune națională.

Ciolacu amintește că ”PSD e grupul cu cele mai multe mandate” și e ”surprins de modul de abordare a negocierilor și interpretarea Constituției”, chiar dacă partidul pe care îl conduce nu are acum cu cine să negocieze o formula de guvernare.

Liderul PSD a precizat că, ”într-un stat democratic, aceste consultări se fac în urma unui calendar oficial, pe agenda publică a președintelui României, care nu e președintele PNL sau USR”.

”Președintele ia act ce partid are cel mai mare număr de mandate, îl invită primul la negocieri, îl invită oficial și apoi declanșăm aceste negocieri oficiale. Decizia mea e foarte clară: dacă nu suntem invitați primul partid, o să propun colegilor mei să nu participăm la aceste negocieri. Ținând cont de noile informații că premierii se scriu pe bucățele de hârtie, vom lua astăzi o decizie. Important este dacă președintele dorește să respecte jocul democratic și Constituția și legile țării”, a mai declarat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.