Acasă Social Sanatate Vaccinarea anti-COVID în România începe la 27 decembrie

Vaccinarea anti-COVID în România începe la 27 decembrie

DISTRIBUIȚI

 157603 – 17122020 – Campania naţională de vaccinare anti-COVID va începe la 27 decembrie, simultan în toate ţările UE. Din prima transă simbolică de 10.000 de doze pe care o primeşte România, se vor vaccina 5.000 de cadre medicale.

În România, primele doze de vaccin vor ajunge la Institutul Cantacuzino. Serul va fi depozitat atât la Institutul Cantacuzino, cât şi în alte şase centre regionale, au anunţat autorităţile. Potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, prima tranşă de vaccinuri va consta în 10.000 de doze, ceea ce înseamnă că vor fi vaccinate 5.000 de angajaţi în sistemul de sănătate. Serurile vor lua calea spitalelor infecţioase, a mai spus Tătaru. Rata de acceptare a vaccinarii este de 95% în rândul personalului medical din spitalele COVID şi 70% în spitalele non-COVID. Lista spitalelor unde vaccinul va fi distribuit va fi publicată vineri. Tot mâine va fi promovată o hotărâre de guvern privind organizarea centrelor de vaccinare.

Vaccinarea populaţiei va începe în lunile martie-aprilie, a mai spus Tătaru. Oficialul a mai spus că începând cu luna ianuarie, România va primi, eşalonat, lunar, alte vaccinuri astfel încât până în vară să fie imunizate toate categoriile de persoane specificate în planul de vaccinare. Potrivit repreezentanţilor Comisiei Europene, toate statele membre UE vor avea acces în acelaşi timp la vaccinurile împotriva COVID-19, în funcţie de dimenisunea populaţiei. Şeful statului român, Klaus Iohannis, a explicat că, într-o primă fază, adică în decembrie, toate ţările vor primi un lot simbolic, după care aprovizionarea va continua în lunile următtoare. ”Vaccinarea nu e obligatorie, dar este foarte recomandată, fiindcă prin vaccinare se poate termina pandemia. Altă soluţie nu este, dacă dorim să nu mai avem atâţia bolnavi şi morţi şi dacă dorim ca şi persoanele vulnerabile de a da şansa la viaţă”, a mai declarat şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.