Acasă Politic Variante PNL: Orban – premier și Cîțu președinte al Senatului sau  Cîțu...

Variante PNL: Orban – premier și Cîțu președinte al Senatului sau  Cîțu – premier și Orban – președinte al Camerei Deputaților

DISTRIBUIȚI

157600 – 16122020 – Conducerea PNL a decis, miercuri seara, să meargă la negocierile cu USR PLUS și UDMR cu două variante de prim-ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Decizia a fost luată în unanimitate. Echipa de negociere a primit mandat să discute cu celelalte partide două variante: prima variantă Ludovic Orban – premier și președinte al Senatului-Florin Cîțu, iar a doua variantă este Florin Cîțu-premier și Ludovic Orban-președinte al Camerei Deputaților.

O altă decizie a liderilor PNL a fost că fiecare partid din coaliție, după ce se va ajunge la un acord asupra împărțirii funcțiilor, să aibă libertatea de a-și numi oamenii pe care îi dorește, fără ingerințe din partea celorlalte formațiuni partenere.

Ludovic Orban a precizat că partidul are 55% pondere în viitoarea coaliție de centru-dreapta, motiv pentru care este îndreptățit să solicite funcția de premier și de președinte al Camerei Deputaților.

Florin Cîțu a spus că ar vrea să continue la Ministerul Finanțelor, însă acceptă mandatul partidului de a-l propune președinte al Senatului.

Emil Boc a cerut solidaritate internă și „parteneriat cu Klaus Iohannis”, acesta fiind un semnal tras celor din aripa controlată de Ludovic Orban, care nu mai susțin cu tărie o relație strânsă cu șeful statului. Pentru unitate a pledat și primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Cristian Bușoi a spus, la rândul său, ca miniștrii PNL din viitorul guvern să fie desemnați pe baza unei competiții interne, printr-o procedură transparentă.

Cele două variante validate de conducerea PNL nu se anunță a fi de natură să deblocheze negocierile. Partenerii de discuții de la USR PLUS au transmis, neoficial, că nu agrează niciun dintre cele două variante. De asemenea, nici UDMR nu este de acord cu propunerile pe care ar urma să le facă PNL în cadrul negocierilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.