Acasă Politic Bode: România trebuie să intre cât mai curând în Schengen

Bode: România trebuie să intre cât mai curând în Schengen

DISTRIBUIȚI

 158143 – 29012021 – România trebuie beneficieze cât mai curând de drepturile pe care le are orice stat membru Schengen, a declarat ministrul de iIterne, Lucian Bode, după reuniunea Consiliului informal Justiţie şi Afaceri Interne, de ministrul Lucian Bode.

”Am ţinut să subliniez importanţa contribuţiei României la eforturile comune pentru gestionarea migraţiei, prin participarea consistentă la activităţile Agenţiei FRONTEX, prin acţiunile de relocare a persoanelor aflate în nevoie de protecţie internaţională ca urmare a misiunilor de căutare şi salvare din Marea Mediterană, respectiv prin iniţierea unor documente de cooperare bilaterală cu statele aflate în prima linie în ceea ce priveşte presiunea migratory”, a scris Bode, pe Facebook.

El a menţionat că, deşi România a participat până în prezent ”la toate mecanismele UE de împărţire a responsabilităţii, îndeplinind cu succes toate obligaţiile, ţara noastră nu beneficiază deocamdată de drepturile aferente unui stat membru Schengen”. ”România trebuie beneficieze cât mai curând de drepturile pe care le are orice stat membru Schengen. Românii trebuie să ştie că aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv major pentru care România a depus eforturi considerabile şi a făcut investiţii semnificative. Astfel, am solicitat accelerarea discuţiilor privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, invocând totodată importanţa unei perspective realiste asupra calendarului de aderare”, a adăugat Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.