Acasă Anchete Interne Cooperare România – Germania – Elveţia

Cooperare România – Germania – Elveţia

Grupare infracţională specializată în proxenetism și spălare de bani, destructurată

DISTRIBUIȚI

 157824 – 07012021 –  În această dimineață, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău și procurori D.I.I.C.O.T. au efectuat 7 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Râmnicu Sărat, la membrii unei grupări infracţionale cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2021, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, ar fi recrutat 6 tinere, pe care le-ar fi transportat în Germania şi în Elveţia, unde ar fi fost determinate să se prostitueze.

Ulterior, banii astfel obținuți ar fi fost investiţi de membrii grupării în imobile şi autoturisme de lux. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Germania şi Elveţia.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități au fost angrenați poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și jandarmi din Ploieşti şi Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.