Acasă Anchete Două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în noaptea dintre ani

Două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în noaptea dintre ani

DISTRIBUIȚI

157760 – 01012021 – În ultimele 24 de ore, 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și peste 2.300 de polițiști locali, au fost mobilizați la nivel național pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență. Efectivele angrenate au intervenit la peste 4.400 de evenimente în ultima zi a anului 2020, au constatat 909 infracțiuni și au aplicat aproximativ 6.900 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.192.604 lei.

Acțiunile personalului MAI au vizat prevenirea riscurilor și a faptelor antisociale, precum și combaterea unor infracțiuni grave și acordarea de sprijin cetățenilor aflați în situații de pericol.

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizate 3.598 de evenimente care au necesitat intervenția structurilor MAI.

Dintre acestea, 1.242 au vizat situații de urgență sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au fost sesizați cu privire la 909 posibile infracțiuni, 243 de autori fiind prinși în flagrant. În plus, au fost depistați 7 urmăriți național sau internațional.

​Pentru monitorizarea traficului rutier, polițiștii au acționat cu 286 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. În urma abaterilor constatate, au fost suspendate 219 permise de conducere și 57 certificate de înmatriculare.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au acordat o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion.

În urma verificărilor, din cele aproximativ 6.900 de sancțiuni contravenționale aplicate la nivel național, 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 pentru nepurtarea măștii de protecție, 675 pentru nerespectarea de către agenții economici și persoanele fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane sau privind organizarea programului de lucru, precum și încălcarea restricțiilor de circulație și 52 pentru nerespectarea distanțării fizice.

Față de două persoane s-au început cercetările pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Au fost verificate aproximativ 71.000 de persoane fizice și peste 13.600 persoane juridice.

La Linia Telverde unde pot fi semnalate situațiile de nerespectare a normelor de protecție sanitară s-au primit 14 apeluri, care au fost verificate la nivelul municipiului București și a 9 județe. Au fost verificate, de asemenea, 2 sesizări însoțite de imagini foto-video.

Pentru protejarea cetățenilor, polițiștii au continuat operațiunea națională Foc de Artificii în cadrul căreia s-au efectuat verificări la societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, dar și acțiuni în teren pentru identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ilegal articole pirotehnice.

În data de 31.12.2020, au fost constituite 105 dosare penale privind infracțiuni la regimul articolelor pirotehnice, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 2.034 kg. articole pirotehnice.

Din 23 noiembrie 2020, când a debutat acțiunea și  până în prezent au fost constituite 902 dosare penale și indisponibilizate aproximativ 70 de tone de articole pirotehnice.

Datorită acțiunilor desfășurate de structurile MAI, nici în noaptea de Revelion, la nivel național, nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Le mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care au susținut demersurile noastre și au manifestat responsabilitate în aceste zile și recomandăm în continuare prudență pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.