Acasă Social Sanatate „European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry”

„European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry”

DISTRIBUIȚI

158150 – 29012021 –   Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și directorul general al Direcției Generale pentru Armamente, generalul-maior Teodor Incicaș, au participat joi, 28 ianuarie, la videoconferința „European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry”, organizată de Direcția Generală pentru Armamente din cadrul MApN, împreună cu New Strategy Center.

În cadrul conferinţei au fost abordate aspecte privind modalităţile de consolidare a dialogului dintre Comisia Europeană și România, prin încurajarea cooperării entităților din industria de apărare și domeniul cercetării-dezvoltării, precum şi aspecte subsumate unei mai bune cunoașteri a direcțiilor de acțiune ale Fondului European de Apărare și a proiectelor de cercetare – dezvoltare ce pot fi finanțate prin intermediul acestuia, aferent Cadrului Financiar Multianual 2021 – 2027 al UE.

Oficialii MApN au reiterat importanţa valorificării acestor oportunităţi, în sprijinul procesului de dezvoltare de capabilităţi în domeniul apărării, conform obiectivelor asumate prin documentele de nivel strategic ce identifică priorităţile MApN în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.