Acasă Anchete Fostul șef al Astra Asigurări, Radu Mustățea, condamnat pentru delapidare

Fostul șef al Astra Asigurări, Radu Mustățea, condamnat pentru delapidare

DISTRIBUIȚI

158064 – 25012021 – Tribunalul București a decis condamnarea la 4 ani, 8 luni și 10 zile de închisoare a fostului șef al companiei Astra Asigurări, Radu Mustățea pentru delapidare și la plata a peste 900 de mii de lei, bani considerați prejudiciu, potrivit minutei instanței obținută de G4Media.ro. În același dosar, soția acestuia a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Radu Mustățea și soția acestuia sunt acuzați că în 17 august 2010 au încheiat o poliţă de asigurare complexă a locuinţei, pentru suma asigurată de 370.000 de euro, cu o primă de asigurare de 370 de euro, potrivit News.ro.

Cu două săptămâni înainte de încheierea poliţei, soţii Mustăţea au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a acelei locuinţe, pentru care au plătit un avans de 130.000 de euro din suma totală stabilită la 370.00 de euro pentru cumpărarea imobilului.

În 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurări a aprobat, pentru daune incluse în poliţa de asigurare, o despăgubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virată suma de 754.705 lei în contul mamei lui Radu Mustăţea şi cealaltă sumă de 159.673 de lei în contul societăţii EM-Mar Geoconstruct, firmă care ulterior a fost radiată. Despăgubirea a fost aprobată în şedinţa directoratului Astra Asigurări, condus atunci de Radu Mustăţea, conform sursei citate mai sus.

Minuta instanței 

”I. condamna pe inculpatul MUSTATEA RADU la pedeapsa finala de 4 ani, 8 luni si 10 zile inchisoare. Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a si b C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de 5 ani.

  1. condamna pe inculpata MUSTATEA ROXANA la pedeapsa de 3 ani inchisoare.
    Interzice inculpatei Mustatea Roxana, cu titlu de pedeapsa accesorie exercitiul drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit.b Cod Penal 1969 pe durata executarii pedepsei. Suspenda sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de incercare de 5 an.

III. Admite actiunea civila formulata de partea civila Societatea de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA, prin lichidator judiciar KPMG RESTRUCTURING SPRL si obliga inculpatul Mustatea Radu sa achite acesteia suma de 914.378,56 lei reprezentand contravaloarea prejudiciului, la care se adauga dobanda legala calculata incepand cu data de 25.10.2010 si pana la data platii efective. Mentine masura sechestrului asigurator. Cu drept de apel ”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.