Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov Încep lucrările la noua stație de metrou din Berceni

Încep lucrările la noua stație de metrou din Berceni

DISTRIBUIȚI

157941 – 17012021 – Primăria Sectorului 4 anunţă că, începând de luni, ora 10,00, vor fi începe  lucrările la noua staţie de metrou care va fi construită pe Şoseaua Berceni.

Acţiunea va debuta cu devierea reţelelor de utilităţi aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricţionat pentru 45 de zile, precizează Primăria Sectorului 4, într-un comunicat transmis duminică. În toată această perioadă, cele două benzi de circulaţie de ieşire din Bucureşti vor fi închise, iar traficul va fi restricţionat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota şi CanPack. Restricţiile de circulaţie sunt aplicate în coordonare şi cu avizul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti.

Noua staţie de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou, şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.