Acasă Anchete Interne MAI: În ultimele 24 de ore au fost reținute 437 de permise...

MAI: În ultimele 24 de ore au fost reținute 437 de permise de conducere și 101 certificate de înmatriculare

DISTRIBUIȚI

157767 – 03012021 –  „În a doua zi a anului, la nivel național, au acționat aproximativ 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în special pentru menținerea ordinii publice și asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită, acțiunile și intervențiile structurilor MAI fiind de natură să mențină un climat de siguranță și normalitate.

Dorim să mulțumim cetățenilor și operatorilor economici, care au dat dovadă de responsabilitate și au respectat recomandările autorităților, mai ales cele prin care încercăm cu toții să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Vă prezint, în continuare, principalele acțiuni desfășurate în ultimele 24 de ore la nivel național de colegii mei, pentru ca românii să fie în siguranță.

Echipajele de ordine publică au gestionat aproape 4.000 de sesizări, majoritatea primite prin 112.

În urma acțiunilor desfășurate de structurile MAI, au fost constatate aproximativ 7.900 de fapte contravenționale.

De asemenea, polițiștii au început cercetările cu privire la  621 de posibile infracțiuni. Referitor la infracțiunile comise cu violență, precizez că în cursul zilei de ieri nu a fost săvârșită nicio infracțiune de tâlhărie față de anul trecut când, pe 2 ianuarie, au fost comise patru.

În urma activităților de investigații, polițiștii au prins în flagrant 114 autori de infracțiuni. De asemenea, au fost depistate 10 persoane date în urmărire națională sau internațională.

Pentru a preveni accidentele grave, efectivele de poliție rutieră au fost prezente mai ales pe drumurile pe care se înregistrează de obicei probleme.

În ultimele 24 de ore, au fost reținute 437 de permise de conducere și 101 certificate de înmatriculare

În cea de a doua zi a Anului, angajații MAI, alături de polițiști locali și reprezentanți ai altor instituții, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

S-au verificat peste 64.000 de persoane, 3.300 de operatori economici și 144 operatori transport persoane, precum și aproximativ 7.500 de obiective de interes, dintre care 2.623 de unități de alimentație.

Au fost sancționate peste 3.300 de persoane pentru că nu purtau masca de protecție, 582 pentru că nu au respectat restricțiile de circulație, iar 26 pentru că au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea.

Valoarea totală a amenzilor depășește suma de  718.000 lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La linia TelVerde 0800.800.165 au fost primite 13 apeluri prin care cetățenii sesizau încălcarea măsurilor de protecție sanitară în municipiul București și în 5 județe.

Structurile Ministerului Afacerilor interne sunt în continuare la datorie pentru a asigura ordinea publică, dar și pentru a lua măsuri pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2″, anunta comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.