Acasă Anchete Interne Misiuni desfășurate de pompieri, în acest weekend

Misiuni desfășurate de pompieri, în acest weekend

DISTRIBUIȚI

 157859 – 11012021 – În ultimele trei zile s-au înregistrat 3.526 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 137 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 2.991 de persoane.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 23 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața, în județele Buzău, Constanța, Sălaj și în municipiul București.

În cursul zilei de vineri, o situație soldată cu o victimă s-a produs în județul Alba, unde mai multe echipaje de stingere au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la două case, în localitatea Posaga de Sus, comuna Posaga. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat faptul că flăcările se manifestau pe aproximativ 80 mp. Intervenţia colegilor noștri a fost îngreunată de drumul impracticabil până la locul izbucnirii incendiului și de lipsa comunicațiilor în zonă. După acordarea asistenței medicale, victima a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

O altă misiune relevantă a avut loc sâmbătă, pe DN 1F, județul Cluj. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar echipajele de descarcerare au acționat pentru extragerea celor 4 victime. Din cauza impactului puternic, una dintre acestea și-a pierdut viața pe loc. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției, celelalte 3 persoane au fost transportate la spital.

Un alt eveniment rutier, soldat cu victime, s-a produs în cursul zilei de duminică, în județul Vrancea, unde 4  echipaje de pompieri au intervenit în cazul unui accident produs între 2 autoturisme, în comuna Tănăsoaia. În urma coliziunii, conducătorul autoturismului aflat în mişcare a rămas încarcerat. La fața locului au acționat 1 autospecială de descarcerare şi o ambulanță SMURD de la Secția de Pompieri Adjud, precum şi 1 autospecială de intervenție şi 1 ambulanță SMURD de la Stația de Pompieri Podu Turcului din Bacău. După aplicarea măsurilor de prim ajutor, victima a fost transportată la UPU Focșani.

Totodată, în contextul fenomenelor meteorologice prognozate, în intervalul de referință, s-au semnalat efecte la nivelul a 6 județe  (CT, DB, DJ, OT, SB, TM ) și municipiul București, unde pompierii au intervenit pentru deblocarea a 4 autovehicule derapate, precum și pentru degajarea copacilor căzuți și cablurilor electrice rupte, fiind avariate mai multe autoturisme. Din fericire, în urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate victime.

Ca urmare a vremii nefavorabile și traficul rutier a fost temporar restricționat, pe un sens de circulație, pe 1 drum național ( DN 72/DB) și este în continuare blocat pe 1 drum național ( DN 6/DJ), din cauza unui autotren derapat.

De asemenea, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național și vor fi dispuse măsuri imediate pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.