Acasă Social Administratie Nicușor Dan promite firmelor ”un nou mod de lucru cu Primăria Capitalei”

Nicușor Dan promite firmelor ”un nou mod de lucru cu Primăria Capitalei”

DISTRIBUIȚI

157972 – 20012021 –Marți după-amiază, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă întâlnire cu reprezentanții companiilor care desfășoară activități în domeniul modernizării și reparațiilor rețelelor și instalațiilor de termoficare, în condițiile în care Primăria va demara în curând un plan ambițios de modernizare a sistemului de transport al agentului termic în București.

Discuțiile s-au concentrat pe soluțiile tehnice cele mai bune pentru modernizarea rețelelor, capacitățile de lucru disponibile și calendarele posibile de execuție, finanțarea pe care Primăria Capitalei o va acorda și pre-condițiile necesare pentru începerea lucrărilor.

În urma dialogului s-a desprins concluzia că va fi nevoie de mobilizarea unei mari părți din capacitatea mai multor firme de construcții prezente actualmente pe piață pentru a face față volumului de muncă necesar schimbării cât mai rapide a unui număr important de kilometri de țeavă. S-a discutat de asemenea despre obligativitatea găsirii unui bun echilibru între lucrările de modernizare și asigurarea în continuare a furnizării apei calde și căldurii pentru bucureșteni, iar schimbarea țevilor va trebui făcută astfel încât să afecteze într-o măsură cât mai mică traficul rutier.

Primarul Capitalei a insistat pe faptul că-și dorește seriozitate în construcție, ceea ce înseamnă eficientizarea procesului și respectarea termenelor, subliniind la rândul său că municipalitatea nu va întârzia cu plățile către constructori. ”Bucureștiul are, după cum știți, o problemă mare cu rețeaua de termie. Avem determinarea și fondurile necesare pentru a demara chiar de anul acesta reparații ale rețelei principale și am dori să începem cât mai curând. De aceea am dorit să organizez această întâlnire, în mod transparent, ca să vedem împreună ce soluții există. Aș vrea să ieșim din logica din ultimii ani de la Primăria Capitalei. Vă garantez că aveți în noi parteneri serioși. Plătim la timp lucrările, iar obligațiile pe care ni le asumăm și noi, și constructorii, trebuie să fie respectate. Considerați că începe un nou mod de lucru cu Primăria Capitalei” a spus Nicușor Dan.

În legătură cu capacitatea constructorilor de a face lucrări de amploarea celor necesare, primarul Nicușor Dan a spus că acest lucru e în atenția Primăriei și vor fi luate măsurile adecvate. ”E nevoie de o modernizare generală în rândul firmelor de construcții, fiindcă vrem să facem lucrări pe mai multe tronsoane în paralel, în diverse zone din Capitală, în ritm rapid, iar acest lucru va presupune contractarea mai multor firme. Necesarul de lucrări depășește cu mult capacitatea unei singure companii”.

Reprezentanții firmelor care au participat la întâlnirea cu primarul general al Capitalei și-au arătat interesul pentru a participa la licitațiile care vor fi organizate în perioada următoare, arătând că apreciază deschiderea primarului Nicușor Dan față de companiile din domeniu. La întâlnire au participat reprezentanții a 13 companii specializate în domeniul modernizării și reparațiilor rețelelor și instalațiilor de termoficare, la care s-au adăugat reprezentanții companiilor municipale Termoenergetica și Energetica Servicii.

La 26 ianuarie a.c., va avea loc o nouă întâlnire pe subiectul modernizării rețelelor de termoficare, la care vor fi invitați reprezentanții altor firme din acest sector de activitate. Toate companiile interesate să-și trimită reprezentanții la această întâlnire pot trimite o solicitare la cabinetul primarului general.

Conform primarului Nicușor Dan, Primăria Capitalei va demara în curând două mari proiecte de modernizare a rețelelor de termoficare – un proiect din fonduri proprii, în valoare de 80 de milioane de euro și un proiect din fonduri europene, în valoare de 300 de milioane de euro – cu obiectivul de a moderniza în total un număr de 270 de kilometri de rețea de termoficare, începând cu zonele unde se produc cele mai multe avarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.