Acasă Externe O nouă pandemie?

O nouă pandemie?

DISTRIBUIȚI

 158054 – 25012021 – Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus „diabolic” reuşind să găsească soluții de a ocoli noile metode de tratament, este de părere consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy. Conform evaluării sale, deşi în prezent prevalența noilor cazuri de COVID-19 confirmate cu aceste mutaţii în Franţa este de numai 1,4 – 1,5%, s-ar putea ca acest procentaj să crească, în special în cazul mutaţiei britanice, care este „de neoprit”.

În aceste condiții, este nevoie de noi măsuri antiepidemice, întrucât apariţia acestor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 a schimbat situaţia sanitară. El a dat exemplul oraşului brazilian Manaus şi al celui sud-african Cape Town, a căror populaţie ajunsese la un nivel ridicat de imunitate, dar noile mutaţii au relansat contagierea.

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a spus duminică, la postul BFM TV, consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris, relatează Agerpres.

”Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă (…) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, anticipează responsabilul francez, citat de Reuters.

”Săptămâna acesta va fi critică, politicienii trebuie să decidă”, a mai spus Delfraissy, sugerând ca noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, să înceapă în februarie odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână.

Franţa, ţară cu o populaţie de circa 67 de milioane de locuitori, a raportat duminică 18.436 de noi cazuri de COVID-19 şi 72 de decese asociate acestei boli. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi este în prezent de 26.393, dintre care 2.965 sunt la terapie intensivă.

Pe 16 ianuarie guvernul de la Paris a devansat, de la ora 18:00, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte. Între timp, media zilnică a noilor cazuri de COVID-19 a crescut de la circa 18.000 la aproximativ 20.000.

Între şase şi opt milioane de francezi vor fi vaccinaţi până la jumătatea lunii aprilie, a mai spus consilierul ştiinţific al guvernului francez, el adăugând însă că vaccinurile deja create sunt mai puţin eficiente împotriva mutaţiei sud-africane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.