Acasă Externe Slovacia prelungește carantina și începe o nouă campanie de testare în masă

Slovacia prelungește carantina și începe o nouă campanie de testare în masă

DISTRIBUIȚI

 157960 – 19012021 – Slovacia a prelungit până pe 7 februarie lockdown-ul instituit pentru a limita răspândirea coronavirusului şi nu va permite deplasările persoanelor care nu dispun de un test negativ pentru COVID-19 obţinut în cadrul campaniei de testare a populaţiei.

Slovacia reia astfel campania de testare masivă cu teste antigen rapid, desfăşurată în toamna anului trecut pentru a detecta şi izola rapid cazurile de infectare.

Toţi cetăţenii cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani trebuie să facă până pe 27 ianuarie un astfel de test, cu excepţia celor care au un certificat ce atestă că s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus şi a celor care au primit deja cele două doze de vaccin. După această dată, persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor trebui să se autoizoleze la domiciliu, neputând nici măcar să se deplaseze la serviciu.

Pentru campania de testare, despre a cărei eficienţă părerile sunt împărţite, au fost create în toată ţara 250 de unităţi mobile de efectuare a testelor antigen, plus 100 de unităţi pentru teste moleculare PCR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.