Acasă Politic Toma Petcu: ”Listarea unei companii este un lucru sănătos pentru companie și...

Toma Petcu: ”Listarea unei companii este un lucru sănătos pentru companie și pentru economie”

DISTRIBUIȚI

            157982 – 20012021 –  În şedinţa desfăşurată marţi, 19 ianuarie 2021, senatorii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură au discutat pe marginea actelor normative aflate pe agenda de lucru a comisiei cu reprezentanții din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerului Afacerilor Externe.

Pe ordinea de zi s-au regăsit două legi aflate în procedură de reexaminare, ca urmare a unor decizii date de Curtea Constituțională (Legea privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R.-S.A., în domeniul public al statului, respectiv al Consiliului Local Sector 5, și în administrarea Consiliului Local Sector 5 și Legea privind transferul, cu titlu gratuit, al pachetului integral de acţiuni deţinut de stat la Societatea Naţională “Aeroportul Internaţional Timişoara-Traian Vuia”- S.A. din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş şi, respectiv, în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara), Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.166/2020 pentru modificarea Legii nr.173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică -reexaminare în urma Cererii formulate de Președintele României, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.225/2020 privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii.

În ceea ce privește legile aflate în procedură de reexaminare în urma unor decizii ale Curții Constituționale, președintele Comisiei, Toma Petcu, a propus reprezentanților Ministerului Transporturilor și Infrastructurii să întocmească hotărâri de guvern.

Dezbaterile privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.166/2020 pentru modificarea Legii nr.173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică s-au concentrat pe avantajele listării companiilor românești.

Președintele Comisiei, senatorul Toma Petcu, a afirmat că legea dă posibilitatea companiilor românești să-și arate adevărata lor valoare și să acceseze fonduri pentru planuri de restructurare și relansare a activității. ”Listarea unei companii este un lucru sănătos pentru companie și pentru economie, în general. Listarea de până la 20% din acțiunile pe care statul le deține la o companie dă posibilitatea companiei să se capitalizeze, arătând valoarea de piață a acelei companii. De asemenea, consolidează Bursa românească care are nevoie de lichiditate și activitate. Listarea unei companii de stat duce la recunoașterea internațională a acelei companii și, bineînțeles, la punerea companiilor de stat românești pe harta mondială a pieței de capital. Adoptarea legii nu înseamnă că listarea companiilor se va produce într-un termen scurt, ci în ani de zile. Listările se fac în mod individual astfel încât compania să fie în vârful rentabilității și profitabilității”, a afirmat Toma Petcu.

Pe ordinea de zi a Comisiei s-au aflat și o serie de documente europene care vizează Programul de lucru al Comisiei pentru 2021 și Propuneri de Regulamente privind eficiența modului în care este organizat și gestionat spațiul aerian european, precum și punerea în aplicare a Cerului unic european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.