Acasă Externe 11 februarie, Ziua Mondială a Bolnavului

11 februarie, Ziua Mondială a Bolnavului

Papa Francisc: „Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și eu vă voi da odihnă!”

DISTRIBUIȚI

158336 – 11022021 – Marcată, în fiecare an, la 11 februarie, Ziua Mondială a Bolnavului este dedicată celor aflați în suferință, dar și lucrătorilor sanitari și voluntarilor. Astfel, în această zi, oamenii din întreaga lume se roagă pentru cei care suferă de anumite afecțiuni.

Ziua Mondială a Bolnavului a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992, printr-o scrisoare, la cererea Consiliului Pontifical pentru Pastoraţia Lucrătorilor Sanitari. Sărbătorită pentru prima dată în 1993, această zi are scopul de a atrage atenția asupra necesității de a oferi bolnavilor sprijin și afecțiune.

Ziua Mondială a Bolnavilor coincide cu aniversarea Fecioarei Maria de la Lourdes, fiind unul din cele mai mediatizate evenimente din istoria moderna a Bisericii romano-catolice.

În acest an este marcată cea de-a XXVIII-a ediție a Zilei Mondiale a Bolnavului și are următoarea temă, lansată de  Papa Francisc și preluată din Evanghelia după Matei: „Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și eu vă voi da odihnă!”.

„În cea de-a 28-a Zi mondială a bolnavului, Isus adresează invitația sa celor bolnavi și asupriți, celor săraci care știu că depind în totalitate de Dumnezeu și care, răniți fiind de povara încercării, au nevoie de vindecare. Celui care simte angoasă din cauza propriei situații de fragilitate, durere și slăbiciune, Isus Cristos nu-i impune legi, dar îi oferă milostivirea sa, adică persoana sa refăcătoare. Isus se uită la omenirea rănită. El are ochi care văd, care își dau seama, pentru că privesc în adâncime, nu aleargă indiferenți, dar se opresc și primesc omul întreg, pe orice om în condiția sănătății lui, fără să elimine pe nimeni, invitând pe fiecare să intre în viața sa pentru a face experiența blândeții”, se arată în mesajul papei Francisc.

Scopul acestei zile este de a sensibiliza oamenii, precum și instituțiile sanitare și chiar societatea civilă cu privire la necesitatea de a asigura asistență celor bolnavi și de a-i ajuta, prin spijin și atenție, să se vindece.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.