Acasă Economie Achiziția Parcului Eolian Crucea, primul M&A realizat de o companie de stat...

Achiziția Parcului Eolian Crucea, primul M&A realizat de o companie de stat din România

DISTRIBUIȚI

 158196 – 02022021 – Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica a aprobat ieri tranzacția de cumpărare a 100% din acțiuni, respectiv părti sociale, deținute de Steag GmbH și Steag 2 Beteiligungs GmbH în societățile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L. (perimetrul proiectului Arizona), în conformitate cu oferta depusă și contractul de vânzare-cumpărare (SPA) negociat.

Dezvoltat de STEAG și pus în funcțiune în anul2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalatăde 108 MW.

”Decizia luată de acționariat face ca Hidroelectrica să devină prima companie de stat care marchează un M&A reușit. Este un succes atât pentru statul român, cât și pentru societate, un moment care schimbă perspectivele și care demonstrează că atunci când există interes și implicare companiile românești din energie pot fi cel puțin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca și cele private. Achiziția Parcului Eolian Crucea confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat atunci când am pus pe masă strategia Hidroelectrica – acela de a diversifica portofoliul de producție al companiei și de a face energia verde o prioritate unică de dezvoltare”, a afirmat Bogdan Badea, președintele Directoratului societății care spune că Hidroelectrica vrea să-și păstreze statutul de companie verde 100%.

”Reamintim că în data de 23 decembrie 2020, STEAG GmbH și Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm S.A. șiSTEAG Energie Romania S.R.L către Hidroelectrica, în urma unui proces competitiv care aimplicat atât ofertanți locali, cât și internaționali. Prin decizia luată astăzide catre actionari, trecerea parcului eolian Crucea în portofoliul Hidroelectrica devine certă. Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.