Acasă Social ANFP: Introducere a “premiului de excelenţă” în administraţie propuse de Banca Mondială

ANFP: Introducere a “premiului de excelenţă” în administraţie propuse de Banca Mondială

DISTRIBUIȚI

158190 – 01022021 –  Pe site-ul Agenției Naționale a  Funcţionarilor Publici  poate fi  consultat un raport al Băncii Mondiale despre introducerea remunerării în funcţie de performanţă în administraţia publică din România. Raportul realizează 3 proiecţii cu privire la operaţionalizarea „premiului de excelență”, menționat în Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Premiul de excelență inclus în lege a fost previzionat pentru întregul personal din cele șapte familii ocupaționale, dar nu a fost aplicat încă din cauza constrângerilor bugetare.

Introducerea premiului ar necesita o abordare coerentă în toate instituțiile publice și un cadru solid de management al performanței în care acesta să funcționeze.

În cadrul raportului elaborat de reprezentanții Băncii Mondiale sunt propuse recomandări și opțiuni de implementare țintite cu privire la introducerea premiului de excelență pentru administraţia publică.

Materialul realizează şi o analiză a experiențelor internaționale și naționale privind stimularea financiară a performanței şi cuprinde sugestii pentru un proces de implementare etapizat.

Analiza BM pleacă de la premisa că aplicarea premiului trebuie să se facă ținând cont de posibilele câștiguri, dar și de problemele legate de sustenabilitatea financiară.

Raportul poate fi consultat pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro , secţiunea Anunţuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.