Acasă Anchete Interne Centrul Chinologic de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea bolnavilor infectați cu...

Centrul Chinologic de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea bolnavilor infectați cu SARS CoV-2

DISTRIBUIȚI

 158349 – 12022021 – Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu instruieşte câini pentru detectarea persoanelor confirmate cu COVID-19, scrie ministrul de Interne pe pagina sa de Facebook. Lucian Bode precizează că pregătirea a început de anul trecut.

Bode a anunțat că anul trecut la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi.

”Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, susține Bode.

El mai spune că, de-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă ai instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Ministrul de Interne și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi, Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.