Acasă Economie Claudiu Năsui : Nu-mi voi pune semnătura pe nimic în care nu...

Claudiu Năsui : Nu-mi voi pune semnătura pe nimic în care nu cred

DISTRIBUIȚI

158262 – 05022021 – Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, explică la RFI problemele privind finanțarea IMM-urilor și conflictul cu exportatorii. Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control, pentru a verifica modul în care sunt folosiți banii din Măsura 3 de granturi pentru firmele afectate de pandemie. Între timp, exportatorii îl acuză pe ministru că a blocat programul de promovare a producătorilor români la târguri internaționale și i-au scris direct președintelui Klaus Iohannis, pentru a-i cere să intervină.

Claudiu Năsui spune despre Măsura 3 de finanțare a IMM-urilor că mai mult de jumătate dintre proiectele depuse sunt pentru achiziția de imobile, ceea ce face ca Măsura în sine să nu-și mai atingă obiectivul: ”Cred că cea mai mare problemă a ei este că ea nu își mai atinge scopul, adică ea nu finanțează ce ar trebui ea să finanțeze. Peste jumătate din proiecte, așa cum le-am văzut acum, după ce s-a terminat perioada de solicitări și de aplicații, sunt imobiliare, ceea ce nu se încadrează nici în scopul măsurii și nici în scopul pentru care sunt acordate fondurile europene, sunt pentru investiții mai degrabă în economie, productive, nu pentru cumpărarea de apartamente, de exemplu”.

Ministrul Economiei precizează că proiectele încă nu au fost aprobate: ”Ele nu sunt încă aprobate, atenție, deci tot ce am făcut public, pentru că am promis transparență 100%, deci vreau să fac public fiecare firmă care ia fiecare leu de la statul român, trebuie să fie transparent. Dar acestea care sunt prezentate acum nu am luat încă, sunt doar solicitările, care conform bugetului, presupunând că toate actele lor sunt în regulă și că după etapa de evaluare sunt în regulă, ar fi finanțabile, sunt cele potențial eligibile. Deci deocamdată nimeni nu a fost considerat eligibil”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.