Acasă Social Sanatate Directorul Institutului Cantacuzino: Este prematur să vorbim despre producerea unui vaccin anti...

Directorul Institutului Cantacuzino: Este prematur să vorbim despre producerea unui vaccin anti COVID în România

DISTRIBUIȚI

  158357– 12022021 – Este prematur să vorbim despre producerea unui vaccin anti COVID în România, o spune la Digi FM  Florin Oancea , directorul Institutului Cantacuzino.

Discuțiile sunt abia la început și trebuie lămurite mai multe aspecte, precizează doctorul Florin Oancea.

Reacția vine după ce, în weekend, premierul Florin Cîțu a declarat că România ar putea produce un astfel de vaccin la Institutul Cantacuzino.

„Nu știm provocarea la care va fi supus Institutul Cantacuzino ca să vă pot da un orizont de timp. Este o hazardare să spunem, în momentul ăsta, când se va întâmpla producția de vaccinuri anti-COVID în România. Deocamdată a fost, cum a spus-o și domnul prim-ministru, doar afirmarea disponibilității României de a participa la acest efort european. În momentul acesta, Institutul Cantacuzino poate participa cu personal, care a fost angrenat în producția de vaccinuri și cu partea de cercetare, dezvoltare. V-am spus, e o discuție prematură. Nu știm ce se va concretiza.”, spune directorul Institutului Cantacuzino.

Pentru a produce un vaccin anti COVID, România are nevoie în primul rând de acceptul uneia dintre companiile producătoare. Mai mult, e nevoie și de o aprobare a Agenției Naționale a Medicamentului.

Institutul Cantacuzino nu a mai produs niciun vaccin din 2010, când a rămas fără autorizație.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.