Acasă Externe Europol și Agenția Mondială Antidoping își dau mâna împotriva dopajului din sport

Europol și Agenția Mondială Antidoping își dau mâna împotriva dopajului din sport

DISTRIBUIȚI

 158443 – 19022021 – Europol și Agenția Mondială Antidoping (WADA) au semnat un memorandum de cooperare astfel că vor lupta împreună împotriva producției și distribuirii ilegale a substanțelor dopante și împotriva utilizării acestora în competițiile sportive.

Potrivit unui comunicat de presă al Europol, producția și distribuția ilegală de substanțe dopante aduce profituri ilicite semnificative grupurilor de criminalitate organizată. Aceștia folosesc adesea aceste profituri pentru a alimenta alte activități infracționale, cum ar fi producerea și traficul de medicamente ilegale și necorespunzătoare și droguri sintetice.

”Substanțele dopante nu numai că corup competițiile corecte, ci pun în pericol sănătatea sportivilor, deoarece infractorii produc adesea substanțe dopante ilegale în laboratoarele subterane fără cerințe de igienă în timp ce utilizează materii prime periculoase și necorespunzătoare. Aceste substanțe dopante ilicite otrăvesc jucătorii din toate sporturile: de la sportivi de pistă, bicicliști profesioniști, schiori și halterofili până la culturisti amatori”, se arată în comunicat.

Europol reamintește că WADA joacă un rol semnificativ în combaterea utilizării substanțelor dopante de către sportivi, atât în ​​competiție, cât și în afara acesteia. Cooperarea strânsă între forțele de ordine și organismele de reglementare a dopajului este esențială pentru abordarea acestui domeniu al criminalității organizate, asigurându-se că competițiile sunt corecte și protejând sănătatea și bunăstarea sportivilor.

Mai multe investigații susținute de Europol au descoperit că utilizarea substanțelor dopante pentru a influența rezultatul competițiilor sportive profesionale este un fenomen recurent. Prin combaterea grupurilor de criminalitate organizată implicate în corupția sportului și producerea, traficul și utilizarea substanțelor dopante, Europol contribuie la integritatea sportului, la competiții corecte și transparente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.