Acasă Politic Încă un lot de echipamente de protecţie pentru Republica Moldova

Încă un lot de echipamente de protecţie pentru Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 158457 – 19022021 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 19 februarie a.c., alături de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova și Peter Michalko, ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, la ceremonia publică de acordare a unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, constând în echipamente medicale și de protecție în vederea limitării efectelor pandemiei de COVID-19, organizată la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Din delegația României face parte și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne român.

Acest ajutor, acordat inclusiv prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă, se înscrie pe linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului consistent de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale la Chișinău, la 29 decembrie 2020. Ajutorul cuprinde 1.500.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuși de unică folosință, în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro.

Programul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu va mai include întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și cu prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, anunţă MAE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.