Acasă Politic Întrevedere Florin Cîțu  –  Arancha Gonzalez Laya

Întrevedere Florin Cîțu  –  Arancha Gonzalez Laya

DISTRIBUIȚI

 158230– 03022021 – Premierul Florin Cîțu,  a avut astăzi o întrevedere cu ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya, cu prilejul vizitei la București.

Întâlnirea s-a desfășurat în contextul aniversării, în 2021, a 140 de ani de relații diplomatice bilaterale, și al primei ședințe comune de guvern a celor două state, care urmează să fie găzduită de Spania, în cursul acestui an.

Cei doi înalți oficiali au evidențiat caracterul substanțial al Parteneriatului Strategic dintre România și Spania și au subliniat că nivelul deosebit al relației bilaterale și contextul post-pandemic oferă oportunități pentru dezvoltarea de proiecte strategice comune și parteneriate generatoare de valoare adăugată și locuri de muncă în economiile celor două țări. Prezența unei numeroase comunități românești în Spania contribuie, de asemenea, în mod esențial, la consolidarea parteneriatului dintre cele două țări.

Prim-ministrul Florin Cîțu a apreciat prezența companiilor spaniole în țara noastră și a subliniat că Executivul român va continua să promoveze politici publice prietenoase cu investitorii.

Au fost trecute în revistă, de asemenea, teme de interes comun, cu accent asupra priorităților legate de bunul mers al programelor de vaccinare anti-Covid și a oportunităților legate de programele de redresare economică post-pandemie.

Prim-ministrul român a reiterat, totodată, interesul major al României pentru finalizarea procesului de aderare a țării noastre la OCDE, precum și accesul în spațiul Schengen. Ministrul de externe Arancha Gonzalez Laya a exprimat sprijinul deplin al Spaniei pentru ambele obiective ale Guvernului României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.