Acasă Cultura/Media Lansare de carte pentru copii: „Cum am devenit pantof regal”, scrisă de...

Lansare de carte pentru copii: „Cum am devenit pantof regal”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Andrei Măceșanu

DISTRIBUIȚI

158240 – 04022021 – Sâmbătă, pe data de 06 februarie 2021, va avea loc lansarea cărții „Cum am devenit pantof regal”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Andrei Măceșanu. Evenimentul va avea loc online, fiind găzduit de pagina de Facebook Cărturești Online, și va începe la ora 11.

Participanții sunt invitați la o dezbatere despre pantofi mai mult sau mai puțin celebri, despre povești, prințese, frați, surori și picioare cu autoarea Mihaela Coșescu, ilustratorul Andrei Măceșanu și invitații lor: Brandi Bates, inițiatoarea Citim Împreună România și 5 cititori pasionați: Tania, Sara, Clara, Luca și Radu.

„Cum am devenit pantof regal” este povestea unui pantof prins în smoală pe treptele unui palat într-o seară de bal când este despărțit de fratele său geamăn. Cititorul îi urmărește pas cu pas entuziasmul din serile de bal, dansurile, călătoriile, căutările, simte dezgustul pantofului atunci când e probat de picioare murdare sau urât mirositoare și se bucură împreună cu el atunci când devine pantof regal. Bucuria pantofului nu este pentru viața care îl așteaptă la palat, ci pentru regăsirea fratelui său. Un pantof nu poate dansa de unul singur prin viață.

Povestea își are rădăcini în clasica poveste a Cenusăresei, pe care Mihaela Coșescu o duce mai departe, imaginându-și noi perspective. Cum ar fi fost povestea Cenușăresei dacă ar fi fost spusă de pantoful prins în smoala de pe treptele castelului? Dar dacă ar fi spus-o castelul? Sau caleașca? Sau cenușa? Sau mama vitregă? Sau tatăl Cenușăresei? Câte povești există în același timp? Care sunt diferențele între povești în funcție de cine spune povestea?

„Cum am devenit pantof regal”  este o poveste haioasă și în același timp emoționantă, o poveste despre perspective și empatie. O poveste care își propune să dezvolte creativitatea și gândirea critică a copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.