Acasă Social Lista țărilor considerate a avea risc epidemiologic ridicat a fost din actualizată

Lista țărilor considerate a avea risc epidemiologic ridicat a fost din actualizată

DISTRIBUIȚI

158454 – 19022021 – Lista țărilor considerate a avea risc epidemiologic ridicat a fost din actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. CNSU a decis să scoată Germania din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 19.02.2021, Hotărârea numărul 11.Prin această Hotărâre a fost actualizată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis CNSU într-o informare de presă.

Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Acestea sunt tările aflate în prezent pe lista galbenă:

Muntenegru

Cehia

Insulele Turks si Caicos

Israel

San Marino

Monaco

Andorra

Seychelles

Estonia

Slovenia

Saint Lucia

Portugalia

Bahrain

Liban

Spania

Letonia

Albania

Slovacia

Emiratele Arabe Unite

Saint Vincent si Grenadines

Aruba

Statele Unite ale Americii

Guernsey

Franța

Suedia

Malta

Serbia

Maldive

Luxemburg

Puerto Rico

Marea Britanie

Gibraltar

Sint Maarten

Brazilia

Kuweit

Peru

Olanda

Lituania

Panama

Italia

Irlanda

Insulele Falkland

Republica Moldova

Chile

Barbados

Belgia

BelarusAntigua si Barbuda

Austria

Argentina

Macedonia de Nord

Elveția

Uruguay

Polonia

Ungaria

Qatar

Palestine

Iordania

Columbia

Georgia

Cipru

Africa de Sud

Test PCR negativ la îmbarcare și carantină pentru cei care vin din zona galbenă

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina se reduce la 10 zile.

Conform CNSU, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat sunt obligate să prezinte un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion sau autocar (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

”Pentru persoanele sosite din țările/zonele/teritoriile prevăzute și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în hotărâre, decizia fiind valabilă pentru cei care, de exemplu, intră în țară cu mașinile personale.

De asemenea, persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și intră în carantină la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome Covid, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri. De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.