Acasă Externe Noi măsuri pentru intrarea în Suedia

Noi măsuri pentru intrarea în Suedia

DISTRIBUIȚI

 158250– 05022021 – Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile suedeze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Suediei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare la data de 6 februarie 2021, ora 00:00, și sunt valabile până la data de 31 martie 2021.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de autoritățile suedeze, începând cu data de 06.02.2021, ora 00:00, toți cetățenii străini care călătoresc în Regatul Suediei trebuie să prezinte, la frontieră, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii. În situația neprezentării testului, intrarea în Regatul Suediei va fi refuzată.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă și feroviară.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane:

– persoanele având mai puțin de 18 ani (minorii);

– persoanele rezidente în Regatul Suediei;

– lucrătorii transfrontalieri, cu condiția testării regulate (cel puțin o dată pe săptămână);

– persoanele care sunt implicate într-un transport medical;

– transportatorii de mărfuri și alte categorii de personal din sectorul de transport;

– persoanele care se deplasează pentru rațiuni familiale urgente;

– persoanele care au nevoie de protecție internațională sau care au un alt motiv umanitar;

– persoanele care sunt supuse unei intervenții medicale sau altor tipuri de îngrijire medicală în Regatul Suediei care nu pot fi amânate;

– marinarii;

– personalul implicat în acțiuni de cooperare polițienească internațională, vamală sau în acțiuni de salvare.

De asemenea, autoritățile suedeze recomandă ferm tuturor persoanelor care sosesc în Regatul Suediei să se izoleze și să evite contactele sociale pentru o perioadă de șapte zile și să efectueze un nou test în a cincea zi.

Informații suplimentare privind măsurile adoptate de autoritățile suedeze pot fi consultate la următoarea pagină de internet: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/02/krav-pa-negativt-covid-19-test-for-inresa-till-sverige/.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români să manifeste precauție cu privire la decizia de a călători în scop turistic în această perioadă, mai ales în cazul destinațiilor care sunt afectate de pandemia de COVID-19, iar în cazul deplasărilor esențiale, să-și ia toate măsurile pentru a se conforma obligațiilor stabilite de autoritățile locale, în acest context.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet:

http://www.mae.ro/node/51931,  http://stockholm.mae.rowww.mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.