Acasă Social Sanatate OMS sprijină vaccinarea în șase ţări est-europene. UE va acorda 40 de...

OMS sprijină vaccinarea în șase ţări est-europene. UE va acorda 40 de milioane de euro pentru doze

DISTRIBUIȚI

 158350 – 12022021 – Organizația Mondială a Sănătății, biroul din Europa, a anunțat că a fost demarată o inițiativă internațională prin care şase ţări est-europene vor primi sprijin pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Uniunea Europeană ar urma să ofere 40 de milioane de euro pentru dozele de vaccin.

Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina sunt țările care vor primi vaccinuri în cadrul unui proiect pe trei ani, în valoare de 40 de milioane de euro. Finanţarea va fi asigurată de Uniunea Europeană, iar implementarea – de OMS Europa, informează DPA, preluată de Agerpres.

”Vaccinarea cu succes necesită mai mult decât dezvoltarea şi distribuţia vaccinurilor”, a declarat Hans Kluge, şeful OMS Europa, cu sediul la Copenhaga. La o conferinţă de presă pe tema pandemiei, el arătase mai devreme că ”vaccinurile oferă o cale de ieşire mai rapidă din pandemie. Însă numai dacă ne asigurăm că toate ţările, indiferent de nivelul de venit, au acces la ele”. ”Accesul incorect la vaccinuri poate să se întoarcă împotriva noastră. Cu cât mai mult persistă virusul, cu atât mai mare este riscul de mutaţii periculoase”, a avertizat Kluge.

Potrivit sursei citate, cele şase ţări vizate de planul anunţat sunt membre ale Parteneriatului Estic, care urmăreşte întărirea legăturilor UE cu mai multe ţări din estul continentului, supuse în trecut unei influenţe puternice a Rusiei. Programul va asigura că statele partenere dispun de modalităţi de imunizare şi de personal calificat, a precizat Kluge. OMS Europa acoperă o regiune cu 53 de ţări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.