Acasă Social Republica Moldova se pregătește de campania de vaccinare, cu sprijinul României

Republica Moldova se pregătește de campania de vaccinare, cu sprijinul României

DISTRIBUIȚI

 158182 – 01022021 – În două săptămâni, vor ajunge la Chișinău aproape 24.000 de doze de vaccin anti-covid produse de compania Pftizer, printr-un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătății. Directorii instituţiilor medicale din Chişinău spun că sunt pregătiţi pentru a începe vaccinarea.

Vaccinul produs de Pfizer/Biontech va fi depozitat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Chișinău, care va asigura condițiile necesare de păstrare la o temperatură cuprinsă între minus 60°C şi minus 90°C. De acolo, dozele vor fi distribuite către punctele de vaccinare. Deşi nu se ştie exact când anume va începe imunizarea personalului medical împotriva noului coronavirus, directorul Institutului Mamei şi Copilului din Republica Moldova spune că listele au fost deja întocmite. Este de vorba de aproximativ 2700 de persoane.

Angajaţii spitalului şi cei din administraţie au fost pregătiţi pentru a începe vaccinarea.

Republica Moldova va primi gratuit vacccinuri, prin intermediul platfomei COVAX, pentru a imuniza 20% din populație. Autorităţile vor cumpăra şi ele vaccinuri la un preț preferențial, prin intermediul aceleiaşi platforme COVAX. România oferă deja Republicii Moldova sprijin pentru organizarea campaniei de vaccinare și s-a angajat să ofere și doze de ser pentru imunizare. – sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.