Acasă Social Administratie Sporurile vor fi înlocuite de premii pentru performanță, dar din 2022

Sporurile vor fi înlocuite de premii pentru performanță, dar din 2022

DISTRIBUIȚI

 158509 – 24022021 – Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate începând cu anul viitor. Vicepremierul a precizat, la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi, prin viitoarea lege a salarizării bugetarilor.

”Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (…) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţia de guvernare privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.