Acasă Politic Strategia Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

Strategia Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

158415 – 17022021 – Marți, 16 februarie 2021, membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării din Senatul României împreună cu membrii Comisiei omoloage de la Camera Deputaților au avut o întâlnire de lucru cu Ana Guțu, secretar de Stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Tema principală a întâlnirii a fost prezentarea strategiei și a misiunii Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, precum și identificarea oportunităților de cooperare și demararea unor acțiuni comune concrete privind consolidarea relației României cu Republica Moldova.

Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, senatorul Claudiu Târziu, a vorbit despre importanța ”,strângerii relației cu frații noștri din Basarabia”, asigurând de toată deschiderea în vederea susținerii propunerilor de modificare ale legislației în vigoare. Totodată, senatorul Claudiu Târziu a subliniat faptul că ”toți românii, oriunde s-ar afla ei, trebuie să beneficieze de sprijinul nostru, de apărarea drepturilor lor. Trebuie schimbată politica noastră față de Chișinău, pentru că noi suntem vinovați, deoarece am întreținut o situație nefavorabilă. Nu ne ajută doar să vorbim despre asta, ci și să facem ceva”.

Senatorul Marius Humelnicu, membru al comisiei, a afirmat faptul că acesta ar fi un moment prielnic ca Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova să găsească finanțare pentru toate proiectele pe care dorește să le susțină, având în vedere faptul că bugetul de stat încă nu a trecut de Parlament.

Printre obiectivele Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova se numără promovarea identității și valorilor românești în Republica Moldova, consolidarea instituțiilor media – consolidarea mediului online de limbă română, precum și susținerea presei, radio și TV, consolidarea cooperării între cele două state la nivelul administrației publice centrale, precum și consolidarea cooperării descentralizate dintre România și Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.